• De N van NGO

  Over de afhankelijkheid van de Nederlandse overheid van ngo’s

 • Dossier bedrijfsleven

  Het bedrijfsleven speelt een steeds grotere rol in ontwikkelingssamenwerking. In 2012 gaat er 333 miljoen euro aan ontwikkelingsgeld naar private sector ontwikkeling. In dit dossier vindt u alle gepubliceerde artikelen over het bedrijfsleven van de Vice Versa website.

 • Dossier bezuinigingen

  De financiële crisis noodzaakt de Nederlandse regering om te bezuinigen op haar uitgaven. Ook ontwikkelingssamenwerking ontkomt niet aan de gevolgen van deze bezuinigingen. In het dossier “Bezuinigingen” zet de redactie van Vice Versa de gevolgen op een rij.

 • Dossier MFS-2

  Maandag 1 november maakte staatssecretaris Knapen de lijst met toegekende subsidies in het Nederlandse medefinancieringsprogramma (MFS-2) bekend: de redactie van Vice Versa zal de ontwikkelingen bijhouden. In dit dossier al het nieuws en de analyses voor u op een rij gezet.

 • Internationale ontwikkelingstop Busan

 • Public Private

 • So you think you can help? - discussie over het nieuwe ontwikkelingsbeleid

  Onder het motto ‘so you think you can help?’ staat de website van Vice Versa in het teken van een online debat over de toekomst van het Nederlandse ontwikkelingsbeleid. Dit debat met ‘insiders’ en ‘buitenstaanders’ is een initiatief van Cordaid en Vice Versa en moet leiden tot een schaduwadvies aan staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken.

  Geef uw gouden tip aan Ben Knapen. Of reageer op de artikelen hieronder. Wilt u graag zelf een opinieartikel insturen? Mail dan naar de redactie. Ook kunt aangeven om gebeld te worden door de redactie van Vice Versa voor een interview. We hopen van harte dat u actief zult gaan meedoen aan dit bijzondere onlineproject. De reacties zullen gebundeld worden en in een schaduwadvies overhandigd aan Ben Knapen. Uw stem telt dus mee!

  VOOR EEN COMPLEET OVERZICHT VAN DE DISCUSSIE: KLIK HIER

  Lees hier hier de Kamerbrief van Ben Knapen.

  Lees hier een samenvatting van het WRR rapport en de reacties daarop.

  Download hier een kleine banner en een grote banner van de campagne

 • Starterszone

  Starters van nu behoren tot de zogenaamde screenagers-generatie. Innovatieve twintigers en dertigers, die geen blad voor de mond nemen en voortdurend willen blijven leren. Veel van deze slimme, actieve multi-taskers zijn op zoek naar een baan waarin ze hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen uiten.

  Toch staan werkgevers niet massaal in de rij om pas afgestudeerden zo’n droombaan aan te bieden. Het handjevol pas afgestudeerden dat wel een voet tussen de deur krijgt bij een ontwikkelingsorganisatie loopt weer tegen andere problemen en uitdagingen aan. Blogs uit ’t veld, persoonlijke verhalen, verslagen van evenementen en o.a. sollicitatie-, netwerk- en boekentips. Vice Versa’s Starterszone biedt een platform voor deze ambitieuze, idealistische doch kritische groep jonge mensen.

 • Veiligheid