Boekpresentatie: ‘Behind the Scenes: cultural entrepreneurship in developing countries’

  • Datum:
  • 03/10/2012
  • Tijd:
  • 16:00
  • Locatie:
  • KIT Tropentheater
  • Linnaeusstraat 2
  • Amsterdam
Beschrijving:

Boekpresentatie: ‘Behind the Scenes: cultural entrepreneurship in developing countries’ over cultureel management in het Zuiden, met een discussie over internationale samenwerking met culturele organisaties. Tevens een voorproefje van de DVD over de eigen(wijze) methode van Theatre Embassy in interculturele theaterprojecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Tropentheater Kleine Zaal Toegang gratis, reserveren noodzakelijk: 020-5688 500.

Kaart wordt geladen...
Agenda:
23 november 2015
Green Finance Academy

Banken en bedrijven tonen steeds vaker interesse in het financieren van groene projecten of ontwikkelingsprogramma’s. Maar zij gaan niet zomaar met ieder project in zee. Met een vijfdaagse cursus helpt de nieuwe Green Finance Academy projectleiders hun projecten zo in te richten dat deze rendabel zijn en daarmee aantrekkelijk voor financiers.

25 november 2015
Conference on Climate and Developing Countries

On November 25, HIER Climate Bureau is organizing the 8th Conference on Climate and Developing Countries. In the week before COP 21 in Paris, this event will bring together people from NGO’s, the academic world, policy makers and the private sector that have an interest in the topics of climate change adaptation and mitigation in developing countries. The program will consist of a plenary session and six workshops.

25 november 2015
‘Up close and Personal’

Kom op 25 november naar Humanity House voor het event ‘Up close and Personal’, met onder andere New Dutch Connections over de inzet van theater en journalist Manon Stravens over de rol van de media. Verder bijdragen van (onder voorbehoud) wetenschapper & politiek filosoof Femke Kaulingfreks en Anne Dijk, directeur van het islamitisch kennisinstituut FAHM.

25 november 2015
Crisis Watch: noodhulp binnen Europa

DEBAT – Hoe kan de humanitaire hulp aan vluchtelingen op Europees grondgebied beter georganiseerd worden? En welke verantwoordelijkheid ligt hiervoor bij de (internationale) hulporganisaties? Deze vragen staan centraal in deze Crisis Watch.

9 december 2015
Middag van het Evalueren

2015 is het International Year of Evaluation. Hoe staan we er eigenlijk voor met het gebruik van evidence in de Nederlandse sector van internationale ontwikkelingsorganisaties? Gebruiken wij de kracht van evaluatie op de juiste manier? En zo niet, hoe kan dat beter? Tijdens de Middag van het Evalueren slaan we de handen ineen om deze vragen te beantwoorden met beleidsmakers van internationale ontwikkelingsorganisaties, wetenschappers en andere professionals uit het werkveld.