Boekpresentatie: ‘Behind the Scenes: cultural entrepreneurship in developing countries’

  • Datum:
  • 03/10/2012
  • Tijd:
  • 16:00
  • Locatie:
  • KIT Tropentheater
  • Linnaeusstraat 2
  • Amsterdam
Beschrijving:

Boekpresentatie: ‘Behind the Scenes: cultural entrepreneurship in developing countries’ over cultureel management in het Zuiden, met een discussie over internationale samenwerking met culturele organisaties. Tevens een voorproefje van de DVD over de eigen(wijze) methode van Theatre Embassy in interculturele theaterprojecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Tropentheater Kleine Zaal Toegang gratis, reserveren noodzakelijk: 020-5688 500.

Kaart wordt geladen...
Agenda:
24 oktober 2014
Oikos-Conferentie met Frank Westerman

Zoveel mensen, zoveel perspectieven op wat er in de wereld gebeurt. Toch blijven deze verschillende percepties vaak onuitgesproken. Terwijl het juist verfrissend kan zijn om te ontdekken hoe jouw samenwerkingspartner aankijkt tegen de onderwerpen die voor jullie beiden relevant zijn. Tijdens de Oikos-conferentie Refresh your strategy op 24 oktober leer je optimaal gebruik te maken van de strategieën die anderen hebben ontwikkeld.

25 oktober 2014
MyWorld Event 2014

Op zaterdag 25 oktober vindt het MyWorld Event 2014 plaats in Utrecht. MyWorld is het netwerk van actieve wereldburgers voor ontwikkelingssamenwerking. Wilde Ganzen is een van de partners van MyWorld. Dit jaar staat het event in het teken van de toekomst van wereldburgerschap en de nieuwe verbindingen die daarvoor nodig zijn.

30 oktober 2014
Checkpoint Cinema ‘De val van de Berlijnse Muur’

Het is 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Wie herinnert zich niet de beelden van enthousiaste, zwaaiende mensen die van Oost naar West-Berlijn gingen? Mient Jan Faber, voormalig secretaris van IKV en Poolse oud-dissident Jacek Czaputowic geven hun visie op deze historische gebeurtenis. Beiden zijn destijds meerdere keren opgepakt. Op 30 oktober worden ze aan de hand van filmfragmenten geïnterviewd door Dion van den Berg (PAX). Welke invloed hadden burgers? Wat was de rol van de westerse vredesbeweging? Hoe werd de val van de muur beleefd in Oost-Europa? Ook de Syrische vredesactiviste Marvell Shehwaro schuift aan. Welke lessen zijn er te trekken uit het verleden voor de huidige brandhaarden in Syrië, Irak en Oekraïne?

6 november 2014
Gratis Webinars: Vrouwen als partners in Inclusive Business

Een groeiend aantal bedrijven erkent het belang van het betrekken van vrouwen in base of the pyramid-regio’s voor hun bedrijf. Slechts enkelen hebben hiervoor daadwerkelijk een strategie bepaald. Daarom organiseren het BoP Innovation Center en ICCO Cooperation twee webinars, die een praktisch inzicht verschaffen in het ‘hoe en wat’ van vrouwen als inclusive business-partners in base of the pyramid-regio’s.

12 november 2014
IRC Event: Why we need to make public finance sexy!

This event will discuss how public and private finance should not be seen as opposing solutions, but rather as two complementary pieces of the same puzzle in the water and sanitation sector. Speaker interventions will support our understanding of how public finance for basic services like water and sanitation requires us to take account of national processed (e.g. municipal tax systems) and the processes of fiscal decentralization which are essential for effective involvement of local government in basic services delivery, now and in the future.

26 november 2014
Uitreiking Albert Schweitzer Prijs 2014

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt dit jaar voor de vijfde keer de Albert Schweitzer Prijs uit. De prijs is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar die zelf werken aan een ontwikkelingsproject of een bijzonder initiatief, op het gebied van gezondheidszorg in Sub-Sahara Afrika. Het beste initiatief wint een startsubsidie van 5.000 euro.

8 december 2014
Risk Management Creating Aid-effectiveness and Catalyzing Change

The world is getting more interconnected and interdependent. This creates increasing uncertainties for development interventions. Such uncertainties can either be turned into opportunities or may become obstacles or challenges on the path to development goals. Risk management deals with the uncertainties inherent to any development intervention. By identifying and analysing these uncertainties, development actors will be better placed to make informed decisions and will deliver better results on the ground.